De Ratjes

Opgericht: 1997
Leden: 50
Voorzitter: Leon Vanderstraeten
Facebook: supportersclub "DE STROPPEN"

De supportersvereniging De Stroppen (heden dus ''De Ratten'') werd opgericht in 1997 door een aantal ex-bestuursleden van het toenmalige KRC Gent-Zeehaven, o.a. de vader van oud-speler Thierry Eeckman. Onder leiding van voorzitter Alfons Van Wambeke, de uitbater van de bloeiende Café Tramway aan de Vlasmarkt in Gent, groeide het ledenaantal van de vereniging snel, ondermeer met de toenmalige kantine-uitbater van de Club Maurice Ghyselinck en Leon Vanderstraeten. Na een paar jaar hield voorzitter Alfons Van Wambeke het voor bekeken. Een nieuw bestuur werd gekozen en blies de vereniging nieuw leven in. Maurice Ghyselinck werd verkozen als nieuwe voorzitter en met verenigde krachten nam de nieuwbakken vereniging een goede start. Een aantal seizoenen terug liet Maurice Ghyselinck de voorzittersfakkel over aan Leon Vanderstraeten, die deze rol tot op heden met volle overgave vervult.

Als fiere Gentenaars dragen de leden van deze supportersclub zwart-witte stroppen, verwijzend naar hun clubnaam. Het doel van de vereniging is “TO SUPPORT”! We moeten onze clubkleuren door dik en dun trouw blijven en onze spelers elke match een hart onder de riem steken. Dit door hen vocaal te ondersteunen, zowel bij de thuis- als uitmatchen. In tijden waar er een overaanbod is van sport op TV, en in het bijzonder (top)voetbal, gaan weinig mensen nog naar lagere reeksen kijken. We hopen toch zo veel mogelijk mensen te mobiliseren om het stamnummer 11 te blijven steunen!

''De Ratten'' zijn verantwoordelijk voor de busverplaatsingen met de supportersbus. Het is niet altijd evident, maar iedere uitmatch probeert Leon zijn busje vol te krijgen met onze 12e man.

Daarnaast richt de vereniging ook jaarlijks in de lente een gesmaakt Steakfestijn in dat plaatsvindt in de kantine. Sedert enkele seizoenen kan je bij iedere match ook deelnemen aan de pronostiek. Op het einde van het seizoen organiseren De Stroppen de verkiezing van Speler van het Jaar.

Lidmaatschap:

Lid worden van de vereniging kan voor amper 20€ per seizoen. Wie ere-lid wil worden betaalt 30€.

Contactgegevens:

Leon Vanderstraeten
E-mail: leon.vanderstraeten@telenet.be
Adres: Magergoedhof 5 - 9041 Oostakker
Tel: 0494 85 84 78
Rekeningnr: BE32733054695502 (BIC KREDBEBB)