Racing wordt 125 jaar. Bestel nu het boek.

02.01.2024
Het nieuwe jaar 2024 is van start gegaan en dat wordt een feestjaar voor alle Racing-vrienden, want Racing Gent wordt 125 jaar. De officiële stichtingsdatum van onze Ratjes is 1 april 1899 en dat betekent dus dat we op 1 april onze 125ste verjaardag vieren. 

Om de verjaardag een beetje in de bloemetjes te zetten hebben een aantal mensen beslist om een boek met de sportieve geschiedenis uit te geven naar aanleiding van die 125ste verjaardag. In de eerste plaats auteur David Du Seuil, die niet aan zijn proefstuk toe is. Bij de honderdste verjaardag realiseerde hij voor de eerste keer een eenvoudige uitgave. Een aantal jaar later, in 2006, kreeg dit boek een verbeterde en uitgebreidere versie. Deze keer heeft de Vriendenkring De Ratjes beslist om een nieuwe en nog meer uitgebreide uitgave te publiceren. 

David Du Seuil is dus aan de slag gegaan en daaruit is een luxe-uitgave ontstaan. Het is een kwalitatief en mooi boek geworden. De inhoud is uitgegroeid tot iets minder dan 250 bladzijden. De voorkaft is meteen ook de flyer van het boek, met daarop vijf Racing-spelers die in de Belgische nationale ploeg hebben gespeeld. 

Het boek zal rond 1 april 2024 officieel worden voorgesteld, maar inmiddels krijg je de kans om in te tekenen op één of meerdere exemplaren. Er worden 500 exemplaren gedrukt, waarvan 100 genummerd. Deze genummerde exemplaren kosten 30 euro, de niet-genummerde kosten 25 euro. De betaling gebeurt bij de levering van het boek. 

Vragen? Je kunt bellen naar Norbert Joos op 0499 710 510 of mail naar: norbert.joos@telenet.be