Onderlinge trainingspartij als 1e oefengalop ...

15.08.2020

De Ratjes kwamen voor het eerst in actie maar dan wel in een aangepast wedstrijdformat (3 x 30’) en volledig onderling met wisselende teams. Het was een interessante trainingssessie die door hoofdcoach Tant vanuit de tribune gevolgd werd en waarbij de spelers zelf aan zet waren. Het zal velen deugd gedaan hebben om nog eens in matchuitrusting op het veld te staan na zo vele maanden. Een welgekomen afwisseling na toch intense trainingsweken. Het was interessant om de vele nieuwe gezichten aan het werk te zien. De uitslag deed er niet toe. Het was vooral zaak om ritme op te doen voor de spelersgroep en elkaar te leren kennen in spelsituaties, want dit is toch altijd een andere intensiteit dan op training.

Rekening houden met de youngsters ...

Trainer Tant liet 25 jongens opdraven in deze oefengalop achter gesloten deuren. Dat er nog werk aan de winkel is, is een logisch gegeven in deze bizarre voorbereiding waarin onze coach opnieuw heel wat nieuwe gezichten moet inpassen. We blijven een jeugdige ploeg ook al hebben we enkele ervaren pionnen zoals Elewaut, Chergui, De Backer, Vercruysse, Joosn Davies, Leemans, ..  De maturiteit van deze spelers zal nodig zijn om in moeilijke situaties de ploeg boven water te houden. De jeugd krijgt duidelijk zijn kans bij KRC Gent. Dat was vroeger al het geval maar nu zeker. En die youngsters grepen die kans dan ook met beide handen. Stuk voor stuk lieten ze zich opmerken. De ene al wat opvallender als de andere, maar ze toonden allemaal lef en gretigheid om zich te meten met die ervaren jongens. En als die ervaren pionnen dan ook nog een goed coachen kom je op lange termijn op een win-win situatie. Als groep heb je niets aan 11 titularissen en 11 jongens die er af en toe bij zijn. We streven naar een volwaardige selectie waarin iedereen inzetbaar kan en moet zijn. De youngsters hebben vandaag zeker laten weten dat met hen ook rekening gehouden zal moeten worden en dat is goed voor een sterk collectief waar we de laatste seizoenen toch om bekend stonden

De wedstrijd stond onder de deskundige leiding van Luc Vande Moortel. Die had geen lastige ochtend en kon gelukkig de kaarten op zak houden al moest hij wel een terechte strafschop fluiten, veroorzaakt door Elewaut op Joos en omgezet door Leemans. Vooral het eerste uur werd er een stevig tempo op nagehouden. In het 3e halfuur nam de vermoeidheid wat toe en werden de versnellingen sporadischer. Toch bleven beide elftallen vol voor de aanval kiezen wat uiteindelijk nog wat late doelpunten opleverde. In totaal werd er 8x gescoord in deze 90 minuten en dat terwijl het vizier nog niet goed afgesteld stond bij velen ...

Doelpuntenmakers waren:

  • Ertürk Ibrahim x2
  • Triest x2
  • Walraeve x1
  • De Keulenaere x1
  • Leemans (penalty) x1
  • Destaercke x1

 

Kwamen in actie:

Londot – Van Volsem – Chergui – Vercruysse – Davies – Destaercke – Ertürk Hassan – Vankerkhove – Triest – Leemans – Hebbelinck – Gabriels – Elewaut – Caryn – De Keulenaere – De Backer – Wyngaert – Joos – Pieters – Ertürk Ibrahim – Volckaert – Walraeve – Haers – Beloftes: Declercq en Flaveel.

 

Volgende match

De planning van de voorbereiding wordt nu volop opgemaakt. Wat wel al vast ligt is de start van het bekeravontuur. De 2e ronde van de Croky Cup is gepland op zaterdagavond 5 september om 20u.

 

Foto's en video's