Inkomende transfer: Zaven Yagan

12.02.2022
Zaven Yagan speelt volgend seizoen bij de Ratjes. Hij komt over van KSKV Zwevezele. 

Vanmiddag heeft de 29-jarige Zaven Yagan een contract ondertekend voor volgend seizoen. Met de komst van Zaven Yagan realiseert KRC Gent een absolute toptransfer, want nadat KSKV Zwevezele had aangekondigd dat het volgend seizoen vrijwillig een stap terug zou zetten, was hij op de transfermarkt zeer gegeerd door veel andere amateurclubs. 

Zaven Yagan is een aanvallende middenvelder en was een aantal jaar één van de absolute sterkhouders bij KSKV Zwevezele. Voordien speelde hij ook nog één seizoen bij FC Wetteren.

Sportief manager Eric Ceulemans is dan ook zeer opgetogen met deze transfer: "We wilden absoluut nog iemand binnenhalen die een surplus kan brengen in het aanvallende compartiment. Iemand als Zaven Yagan past perfect in dat plaatje. Hij is balvast, technisch sterk, hij heeft een goeie actie in huis én hij heeft ook scorend vermogen.  Hij kan zowel worden uitgespeeld als aanvallende middenvelder, maar ook in de spits. Bovendien is het iemand met veel ervaring. Yagan is iemand die rust in de ploeg kan brengen op momenten dat het nodig is, maar die ook het verschil kan maken. Hij heeft al heel wat assits achter zijn naam, ook op dat vlak kan hij dus vaak beslissend zijn. Zaven Yagan is in mijn ogen een stevige versterking en dat toont onze ambitie. Laat ons nu vooral focussen op meer puntenwinst de volgende weken, maar zijn komst is toch een flinke opsteker."

Zaven Yagan, die in Zaventem woont, is heel enthousiast over zijn transfer: "Nu Zwevezele een stap terug zet had ik wel een aantal opties voor volgend seizoen, maar ik had meteen een goed gevoel bij deze club. KRC Gent heeft nu een jong ploeg, maar ik denk dat ik met mijn ervaring en aanvallende kwaliteiten toch nog iets kan toevoegen. KRC Gent is een ploeg die mooi, aanvallend voetbal speelt en dat ligt me uiteraard wel. Ik ben heel tevreden met mijn transfer naar de Ratjes."