Een elftal vragen aan...Joran Triest

16.08.2020

Na de onderlinge oefenmatch van onze A-kern gisteren in eigen huis rolt de bal eindelijk terug voor onze Ratjes en met twee oefenmatchen in het vooruitzicht, op 26/8 thuis tegen SK Lochristi en op 29/8 eveneens thuis tegen Knokke FC, komt er een einde aan een lange periode zonder voetbal. Hopelijk zijn we nu écht vertrokken voor een periode zonder corona-onderbreking. De Croky Cup staat in de maand september op het programma en als normaal gezien zou de competitie dan van start moeten gaan in het weekend van 19 september. Omdat onze supporters de nieuwelingen in deze lange voorbereidingsperiode nog niet aan het werk konden zien, publiceren we de volgende weken een nieuwe rubriek op onze website: ''een elftal vragen aan...''. Zo kunnen al onze Racing-vrienden toch al eens kennismaken met de nieuwkomers. Vandaag is het de beurt aan de man die dit seizoen mee voor de doelpunten moet zorgen: Joran Triest

Naam:

Joran Triest

Geboortedatum:

8 april 1997

Rugnummer:

9

Positie:

Diepe spits

1/ Waar heb jij je jeugdopleiding gekregen en bij welke club(s) heb je gespeeld voor je naar onze Ratjes kwam?

Ik ben begonnen bij Jong Lede, toen ik amper vijf jaar was. Toen ik negen jaar was ben ik naar Sporting Lokeren gegaan en daar heb ik in totaal twaalf seizoenen gespeeld en daar ben ik tot in de A-kern geraakt. Tijdens mijn jeugdopleiding heb ik ook één jaar voor Club Brugge gespeeld, bij de U13, maar na dat ene seizoen ben ik teruggekeerd naar Sporting Lokeren. En de voorbije twee seizoenen heb ik voor VW Hamme gespeeld. 

2/ Wat doe je nog naast voetballen voor KRC Gent? 

Ik studeer lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de UGent. Ik zit nu in mijn laatste jaar. Ik sport zelf trouwens ook heel graag: ik ga regelmatig fietsen met vrienden of basketballen met mijn broer. En als ik niet aan sport doe, dan staat er regelmatig een uitstap met mijn vriendin op de agenda. 

3/ Wat is jouw persoonlijke doelstelling dit seizoen? 

Als spits wil je natuurlijk maar één ding: doelpunten maken, en liefst zoveel mogelijk. Maar in mijn nieuwe ploeg wil ik vooral een constant niveau halen én zoveel mogelijk speelminuten behalen, op die manier wil ik de ploeg proberen te helpen om zo hoog mogelijk te eindigen in deze competitie. 

4/ Hoe verloopt jouw voorbereiding op een wedstrijd? Heb je een vast ritueel? 

Een ritueel zou ik het niet echt noemen, ik heb de gewoonte om vier keer te springen tijdens het oplopen en dat doe ik telkens opnieuw, maar zonder dat er een groot bijgeloof aan vasthangt. Het is meer een gewoonte. 

5/ Wat is jouw mooiste ervaring als voetballer tot nu toe?

Mijn mooiste ervaring als voetballer is mijn invalbeurt in play-off 2 met Sporting Lokeren tegen KSV Roeselare. Ik had toen een uitstekend seizoen gespeeld bij de beloften, waardoor ik werd beloond met een invalbeurt. Die twintig minuten zullen me toch altijd bijblijven. 

6/ Wie is de beste voetballer met wie jij hebt samengespeeld? 

Bij de A-kern van Sporting Lokeren heb ik natuurlijk wel met een aantal bekende namen mogen samenspelen: Tom De Sutter, Hamdi Harbaoui, Koen Persoons en Killian Overmeire. Maar als ik er één iemand moet uitpikken en dan louter omwille van zijn ongelofelijke kwaliteiten als voetballer, dan is dat toch Ayanda Patosi. Hij kon de bal leggen waar hij wou en hij deed ook altijd slimme loopacties, maar zijn attitude was een pak minder en daardoor werd hij vaak uit de ploeg gezet. Maar los daarvan was hij zeker de beste met wie ik heb samengespeeld. 

7/ Wie is jouw grootste supporter?

Ik heb meerdere grote supporters: mijn vriendin komt altijd kijken en steunt me in alles wat ik doe, dus zij is zeker mijn grootste supporter. Maar mijn ouders zijn er ook altijd. Daarnaast komt mijn nonkel ook altijd naar de matchen kijken én een goeie vriend van mijn ouders. 

8/ Welke club wordt dit seizoen kampioen in 2de afdeling VV? 

Dat is een moeilijke vraag. Als ploeg moet je ambitie tonen, dus ik hoop dat we zelf zo hoog mogelijk kunnen eindigen. Maar ik denk dat SC Lokeren-Temse toch één van de titelfavorieten is. Ze hebben een paar uitstekende transfers gedaan, waardoor ze zeker versterkt zijn. Ze hebben ook ambitie om terug te keren naar het hoogste niveau én een grote achterban, dus zij zijn de te kloppen ploeg. 

9/ Wat is je favoriete Netflixfilm of -serie?

Ik kijk graag naar The Big Bang Theory. Onlangs ben ik ook beginnen kijken naar Peaky Blinders en ik ben wel fan geworden ondertussen. Maar ook een aflevering van FC De Kampioenen blijf ik wel plezant vinden, ook al heeft iedereen ze al een aantal keer gezien. 

10/ Mijn favoriete gerecht is:

Kroketten met kip in champignonsaus

11/ Welk doel hoop je bereikt te hebben voor het einde van je carrière?

Op collectief gebied hoop ik om ooit eens een promotie of een titel mee te maken. Op individueel vlak hoop ik om topschutter te worden. Ik bekijk alles altijd seizoen per seizoen, maar je wil als speler toch altijd het maximum uit je carrière te kunnen halen.