Een elftal vragen aan...Bryan Londot

12.08.2020

Tot en met 25 augustus mogen onze Ratjes vanwege het opflakkerende coronavirus geen (oefen)wedstrijden spelen en de wedstrijden voor de Croky Cup zijn ondertussen verplaatst naar de maand september. Omdat we het in coronatijden dus nog even zonder amateurvoetbal en zonder échte kennismaking met onze (nieuwe) Ratjes moeten stellen, willen we de komende dagen en weken aan onze A-kern een aantal vragen voorleggen. Omdat je maar beter een cijfer kunt kiezen dat past bij het voetbal brengen wij de volgende weken op onze website de rubriek: ''Een elftal vragen aan...''. Onze nieuwe doelman Bryan Londot mag de spits afbijten. 

Naam:

Bryan Londot

Geboortedatum: 

16 januari 1994

Rugnummer: 

1

Positie:

Doelman

 

1. Waar heb jij jouw jeugdopleiding gekregen en bij welke club(s) heb je gespeeld voor je naar onze Ratjes kwam? 

Na mijn jeugdopleiding die ik heb gekregen bij White Star Woluwe ben ik al vrij snel bij RAEC Mons terechtgekomen, onder leiding van Enzo Scifo en Franky Vandendriessche. In 2013 was ik er derde doelman, naast onder andere Olivier Werner. Op sportief vlak liep het dat seizoen niet goed en we degradeerden naar tweede klasse, maar ik ben wél bij de club gebleven als tweede doelman. Maar toen RAEC Mons nadien failliet ging moest ik op zoek naar een andere club. Na een korte tussenstop bij RES Acrenoise in tweede amateur ben ik aan de slag gegaan bij SK Sint-Niklaas en tussendoor heb ik ook nog één seizoen bij KVK Westhoek gespeeld. 

2. Wat doe je naast voetballen bij KRC Gent? 

Ik ben net afgestudeerd als Web Developer, maar ik ben nog op zoek naar een leuke job. Wie een interessante vacature heeft, mag altijd iets laten weten (lacht). 

3. Wat is jouw persoonlijke doelstelling dit seizoen? 

Ik hoop vooral om dit jaar zoveel mogelijk matchen te kunnen spelen voor mijn team én als keeper wil je ook graag zo vaak mogelijk een 'clean sheet', dat is dan ook mijn belangrijkste doelstelling. Ik hoop ook dat we als ploeg zo hoog mogelijk kunnen eindigen, maar we zitten in een zware reeks en we zullen dus niet veel fouten mogen maken als we de top 5 willen halen bijvoorbeeld, maar ik geloof in de kwaliteiten van dit team. 

4. Hoe verloopt jouw voorbereiding op een wedstrijd? Heb je een vast ritueel? 

Mijn wedstrijdvoorbereiding is vrij simpel: de avond voor een wedstrijd ga ik altijd vroeg slapen zodat je goed uitgerust aan een match kunt beginnen, ik neem ook altijd een lichte maaltijd op een wedstrijddag en zo'n vier uur voor de match eet ik nog wat pasta. Bijzondere rituelen heb ik eigenlijk niet, op dat vlak ben ik niet bijgelovig. 

5. Wat is jouw mooiste ervaring als voetballer tot nu toe?

Mijn periode als profvoetballer bij RAEC Mons was een fantastische periode waar ik op korte tijd heel veel heb geleerd, terwijl ik eigenlijk kort voordien nog had overwogen om te stoppen met voetballen. 

6. Wie is de beste speler met wie jij hebt samengespeeld? 

Zo kan ik er toch wel enkele opnoemen. Ik denk aan Olivier Werner natuurlijk, maar ook Arnor Angeli, Carlos Chueca, Jeremy Perbet, Yannick Loemba, Tim Matthys en Harry Novillo. Stuk voor stuk toppers met wie ik toen bij RAEC Mons heb samengespeeld. 

7. Wie is jouw grootste supporter? 

In de eerste plaats mijn moeder, maar ook mijn tante Françoise Londot. Zij volgen mijn prestaties op de voet. 

8. Mijn favoriete gerecht is: 

lasagne

9. Wat is je favoriete Netflixfilm of -serie?

Southpaw

10. Het muzieknummer dat mij het best kan oppeppen voor een wedstrijd is:

Beast, Southpaw Soundtrack edit

11. Welk doel hoop je bereikt te hebben voor het einde van je carrière? 

Ik hoop dat ik zoveel mogelijk ervaringen heb opgedaan, zodat ik het nadien ook kan doorgeven aan toekomstige doelmannen en ik hoop vooral dat ik zoveel mogelijk onvergetelijke momenten heb beleefd met mijn ploegmaats, gekoppeld aan goeie resultaten.