Dampoort onderbroken tijdens paasvakantie.

30.03.2024
Vanaf dinsdag 2 april is de Dampoort onderbroken voor het autoverkeer, dit zal veel hinder veroorzaken voor de verplaatsen naar Oostakker en naar de Blaarmeersen. 

Op dinsdag 2 april start fase 7 van de werken aan de Dampoort. Tijdens deze fase werkt de aannemer op het Oktrooiplein (R40), in het midden van de Dampoort. De nieuwe infrastructuur wordt aangesloten op de bestaande structuur. 

Om dat te doen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de volledige rijweg nodig. Dat zal voor grote hinder zorgen. Daarom houdt het Agentschap de periode van de werken zo kort mogelijk en vinden deze werken plaats tijdens de paasvakantie. Als alles vlot verloopt, is deze fase klaar op 15 april. Tijdens de paasvakantie is de Dampoort op de oost-westas volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hieronder het overzicht per vervoermiddel:

  • Voetgangers en fietsers kunnen zich in alle richtingen verplaatsen
  • Alle bussen van De Lijn volgen een omleiding. Voor meer info over de hinder op jouw traject, raadpleeg: delijn.be/werken-dampoort
  • Gemotoriseerd verkeer van west naar oost rijdt via de Voormuide, Muidepoort, Pauwstraat, Port Arthurlaan, Vliegtuiglaan, de Afrikalaan en de Koopvaardijlaan
  • Gemotoriseerd verkeer van oost naar west rijdt via de Land Van Waaslaan, Victor Braeckmanlaan, Nieuwelaan, Antwerpsesteenweg, R4, E17 en de Brusselsesteenweg.

Wie zich dus verplaatst naar de trainingen in Oostakker of aan de Blaarmeersen zal sowieso rekening moeten houden met vertragingen en files als je in de ruime omgeving van de Dampoort passeert.