Eindstand K. Racing Club Gent - KVK Ninove (02.12.2023)

Clubs

1 - 0
Datum:
02.12.2023
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Arno Schepers

De Ratjes verbeten de vrieskou en konden zich achteraf opwarmen aan een driepunter tegen KVK Ninove. De match had weinig om het lijf. In de eerste helft zag je 2 behouden ploegen, die vooral niet wilden verliezen. De organisatie stond zeer goed bij de Ratjes, die echt met een gelegenheidsploeg tussen de lijnen kwamen. Een versnelling rond het half uur was goed voor de voorsprong via kapitein Volckaert, die nadien goed verdedigd zou worden tegen een – in de zone van de waarheid – onmondig Ninove. Londot en Volckaert zorgden voor de cleansheet in de 2e helft en dan weet je dat de enige treffer van de avond goed is voor 3 punten. Efficiëntie dus! En zo blijf je toch puntjes sprokkelen, misschien wel onverwacht maar dit jonge Racing knokte voor wat ze waard waren. Proficiat!

Verslag

KVK Ninove begon aarzelend aan het seizoen na hun terugkeer uit 1e amateur, maar eens op dreef leek niets de Ninovieters nog in de weg te staan. De ploeg van Vande Velde stootte door naar plek 2 maar plots stokte de machine. Na de 0 op 6 hoopte groen/zwart om terug aan te knopen met een zege. Datzelfde gold voor de troepen van Coulibaly, die de 1-0 nederlaag op Voorde-Appelterre wilden uitwissen. Maar door schorsingen en blessures was de spoeling heel dun geworden voor Coulibaly. Geen Triest, Biebuyck, Davies, Leemans, Quiepo-Gomez, .. En in de opwarming viel ook Rommens geblesseerd uit. Hierdoor kwam Berbic in extremis aan de aftrap en kreeg hij de moeilijke taak om Triest te vervangen. Bizar dat Van Hoecke terug uit de bais verdween na een goede match op Voorde-Appelterre. Een heel jong Racing verscheen tussen de lijnen. Enkel Londot was in de jaren ’90 geboren. Al de rest was van de nillies generatie! Opmerkelijk was ook dat van de 15 namen op het wedstrijdblad er slechts 3 vorig jaar in de basis stonden (en 5 erbij waren). Wisselspelers waren: Cooman, Dalcinar, Van Hoecke en Newman.

Na de regen was de vrieskou in het land, maar de grasmat lag er perfect bij. Het scorebord leek last te hebben van de weersomstandigheden want de klok geraakte niet op gang .. Zolang de ploegen maar op dreef raakten, was het goed. Beide teams namen ruim de tijd voor een studieronde, waar er voorzichtig afgetast werd. Uiteindelijk zouden de bezoekers wel het balbezit opeisen maar nooit in de zone van de waarheid geraken. De jonge Ratjes probeerden verzorgd op te bouwen en slaagden daar wel in. De terugkeer van Taty-Chibinda en De Keulenaere was daarvoor een enorme hulplijn. Het was evenwel een steriele match zonder doelgevaar tot Alvarez iets te laconiek verkeerd achteruit speelde, maar Londot kon erger voorkomen (8’). Het steekspelletje raakte maar niet op gang mede doordat beide ploegen goed stonden. Volckaert was de leider achterin en ook de man die ieder gevaar tijdig doorzag en kon opruimen. Romero Gomez zat in zijn broekzak. Pas op het half uur staken de Ratjes een versnelling in hun spel. Na een knappe actie en overstap van Diallo kon Alvarez meters maken met de bal. Hij speelde perfect in de rug van de defensie waar Berbic in dook. De jonge aanvaller kwam zo schuin oog in oog met Van Den Noortgaete en die pakte uit met een ultieme voetreflex op de overhoekse poging van Berbic .. centimeters naast in corner (29’). Die corner werd een beetje verrassend door de doelman gelost, maar Volckaert kon niet profiteren Bourguigon werkte in corner (30’). Op die nieuwe corner bleef de bal net buiten de kleine rechthoek hangen en daar kon Volckaert optimaal van profiteren om in de draai de bal voorbij de doelman te werken! 1-0 .. een opsteker voor de ploeg (30’). De Ratjes grepen het momentum met beide handen. Alvarez opende naar de rechterflank waar Diallo en Lokilo een combinatie opzetten. Lokilo zocht de ruimte om te trappen, maar kreeg die niet waardoor afspelen op Dierickx de enige optie was. De voorzet van de flankverdediger was scherp, maar passeerde de Racingers (32’). Ninove moest nu hoger druk gaan zetten en probeerde de match te doen keren. Londot was attent op een grondscherend schot en ging goed plat (36’). Twee minuten later was het bij de Ratjes alle hens aan dek toen de buitenspelval niet dicht klapte. Chirishungu kreeg gelukkig niet de bal goed in de loop waardoor Volckaert nog tijdig terug kon keren om de bal voor de neus van Romero Gomez aan de 1e paal in hoekschop te rammen (38’). De Ratjes bleven goed in organisatie en verzorgd uitvoetballen, maar voor dreiging zorgen lukte niet. Op slag van rust versierde Ninove nog een corner na een aarzeling bij Nfodjo, maar de bal werd overgekopt. Ruststand: 1-0, een efficiënt Racing maakte de kans wel af, terwijl Ninove nog niet aan zet geweest was om te scoren.

Na de kantwissel nam Ninove meteen de partij in handen. De Ratjes plooiden terug en gingen teren op de organisatie o.l.v. Volckaert en op de omschakeling met snelle jongens zoals Berbic, Lokilo en Diallo. Maar we kwamen goed weg toen Londot oog in oog met Romoro Gomez de kans kon neutraliseren. Toch weer sterk van onze doelman (47’). Dierickx – opnieuw sterk spelend – kon na een mooie aanval zijn kans gaan. Hij sneed mooi naar binnen maar zag zijn schot met links net over doel verdwijnen (54’). Ninove had dan wel veel balbezit, maar ze speelden de Ratjes nooit uit verband. En ook op voorzetten stonden we sterk met goeie koppers zal Cooman en Volckaert. Een moegestreden Berbic werd op het uur afgelost door Newman (60’). De omsingeling bleef wel duren, maar doelgevaar bleef uit waardoor de tijd wegtikte in het voordeel van de Ratjes, die zeker geen haast maakten. En je weet dat er altijd een kans volgt. Die kwam in er in minuut 62. Taty-Chibinda pakte eerst uit met een sterke balrecuperatie, om dan meters te maken en perfect in de loop van Diallo te spelen. Die moest net iets te ver uitwijken waardoor hij oog in oog met Van Den Noortgaete zijn schot zag afzwaaien (62’). Dit had toch iets accurater gemoeten .. Ninove kreeg het tempo niet omhoog en de Ratjes hielden stand. Maar dat was het dan ook. De ploeg verdedigde de voorsprong in de loopgraven zoals ze dat zeggen. Veel overgave, veel strijd .. en dan verlies je soms eens het overleg om iets rustige uit te voetballen en te profiteren op de counter. Het slotkwartier kwam al in zicht toen Londot nog eens aan het werk moest. En hoe! Plots stond Romero Gomez helemaal alleen voor hem. Iedereen rekende op buitenspel maar de vlag bleef beneden, maar gelukkig mikte de bezoekende topschutter pal op onze doelman .. of misschien dwingt die dat wel af. Sterke parade opnieuw om de nul te houden (77’). Je voelde de druk toenemen, maar onze Ratjes werden niet in verlegenheid gebracht. Alvarez mocht rusten. De jonge Dalcinar maakte zo voor de 2e week op rij speelminuten (83’). Het was knokken en aftellen voor de Ratjes die in blok bleven en Ninove zich de tanden stuk zagen bijten op die organisatie. Ninove leek het scoren verleerd en dan zie je dat zo ook vaak te overhaast gaan spelen en zo eenvoudig balverlies leden. Londot greep nog eens in op een corner (88’), maar kwam in blessuretijd niet meer verlegenheid waardoor de Ratjes met het kleinste verschil de punten thuishielden. Eindstand: 1-0.

De manier waarop was niet de fraaiste maar de Ratjes waren het efficiënts in de zone van de waarheid. Volckaert kroonde zich ditmaal wel als matchwinnaar! Wat een sterke match opnieuw van de gelegenheidskapitein. Maar het moet gezegd zijn dat de ploeg er stond, als collectief en geen steken liet vallen. Zo kon een toch onmondig Ninove afgehouden worden met dank aan 2 sterke parades van Londot. We blijven zo punten pakken en dat doet deugd. Ondanks alle afwezigen ..

 

Volgende match

Zondag 10/12/2023 trekken de Ratjes naar het P. Cornelisstadion van leider Eendracht Aalst. Aalst wil zich tot herfstkampioen kronen nadat het al de 1e periode op zak stak. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Pierre Cornelis stadion, Bredestraat z/n, 9300 Aalst

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Volckaert (K) – Dierickx – Taty-Chibinda – Alvarez (83’ Dalcinar) – Cooman Lars – Nfodjo – De Keulenaere – Diallo – Lokilo – Berbic (60’ Newman).

Invallers: Cooman Ebbe – Van Hoecke  

Doelpunten: 1-0 Volcaert (30’)

Geel: niemand

Rood: niemand

Media: