Eindstand K. Racing Club Gent - KVE Drongen (09.08.2023)

Datum:
09.08.2023
Matchtype:
Oefenwedstrijd

In de 2e oefenpartij domineerden de ratjes de gehele match en freewheelden ze eigenlijk naar ruime 5-1 zege. Een vroege voorsprong via Vankerkhoven werd door een penalty uitgewist nog voor het kwartier, maar nog voor de 30 minuten rond waren hadden de Ratjes al hun verdiende voorsprong te pakken. Deze verder uitdiepen lukte niet meer voor de pauze. Na de kantwissel kwamen 9 nieuwe namen in de ploeg. Een verjongingskuur, maar die namen een vliegende start. Het overwicht kon pas na het uur echt vertaald worden in doelpunten en dat waren er van fraaie makelij (Newman, Queipo en De Clercq). De 5-1 eindstand deed deugd voor de jongens van Coulibaly, die zo toch wat vertrouwen tankten voor de bekerconfrontatie van komend weekend.

Verslag

KVE Drongen kon 1 seizoen proeven van nationaal voetbal maar moest uiteindelijk in de barrages nipt de duimen leggen tegen Witgoor Dessel. De degradatie naar 1e Prov zorgde voor wat wissels in staf en spelerskern, maar toch blijft er een grote kolonie ex-Racingers actief. O.a. Kevin Frans, Jonah Wymeels, Quinten De Cock, Dalvin Erevbenagie, .. De oefencampagne van Drongen was er een met ups en downs. Coach De Vlaeminck kon maar beschikken over een kleine kern voor de oefenpartij. Racing coach Coulibaly had 21 jongens ter beschikking. Kapitein Leemans is nog out en ook onze 2 doelmannen, Londot en Wyngaert, waren niet inzetbaar. Hierdoor kreeg Ebbe Cooman opnieuw zijn kans en was Benito Luwon er ook bij.

Eindelijk eens een mooie zomeravond en de piekfijne grasmat lag er uitnodigend bij. En de Ratjes begonnen heel gezwind aan de partij. Doelman Cooman opende met knappe lange bal tot bij Lokilo, die met een fraaie actie meteen de maat van zijn verdediger nam en Biebuyck vond. Die zette meteen voor doel en daar dook onze luchtmacht meteen op. Vankerkhoven veerde hoog op en kopte overhoeks de 1-0 binnen (2’). Perfecte start. De Ratjes bleven gas geven, maar kwamen niet tot doelkansen. En voor het kwartier kwam Drongen even opzetten en na een klutsbal volgde er een licht contact in de zestien waarbij de spits gretig neer ging. De bal ging op de stip en Vandevyvere stuurde Cooman de verkeerde kant uit (1-1) (14’). Maar geen paniek, de Ratjes namen de draad meteen op. Vankerkhoven kwam in stelling, maar de kans werd tot corner verwerkt (15’). Die corner werd perfect aangesneden richting 1e paal waar hij verlengd werd. Kapitein Van Renterghem schrok van de vrijheid aan de 2e paal en devieerde zo net naast (16’). De Ratjes bleven goed combineren en beide flanken waren actief. Lokilo met een versnelling en goeie tik in de loop van Triest, die naar binnen sneed en met zijn linker de doelman tot een beenveeg redding dwong (20’). De druk nam toe. Lokilo ontsnapte en scoorde maar zag de treffer uitgeveegd door twijfelachtig buitenspel (22’). Bezoekende goalie Tack kende wat geluk toen hij een terugspeelbal onder de zool liet glippen, maar toch nog tijdig voor de lijn kon keren (24’). Het uitverdedigen verliep moeizaam bij de bezoekers doordat de Ratjes goed druk zetten. En bij de zoveelste steal was het dan ook bingo. Cooman met de onderschepping en hij bood Vankerkhoven zijn 2e van de avond aan (2-1) (25’). De Ratjes waren nu helemaal los. Triest fungeerde als perfecte targetman, hield het leer vaak goed vast tot er aansluiting kwam. Zo vond hij Van Renterghem die meteen voor doel gooide. Vankerkhoven leek op weg naar een hattrick, maar de bal likte de bovenkant van de lat (30’). Zeker rond het half uur regende het racing doelkansen. Cooman L ontsnapte, maar zijn lob kwam niet uit de startblokken (31’). Biebuyck was de volgende met een goeie steal en voorzet, maar Triest zag de bal net voor zijn neus in corner verwerkt worden (32’). 3 Minuten later glipte Triest door de buitenspelval. Duidelijk buitenspel, zo dacht hij er ook over, maar de ref floot niet en zo kon onze topschutter toch op de doelman af, maar de poging werd in corner gewerkt (gerechtigheid) (35’). Vlak voor de rust kon Drongen nog eens de neus aan het venster steken na Racing balverlies, maar Cooman was attent en anticipeerde goed op de voorzet (42’). De laatste actie van de 1e periode was voor Triest, die hardwerkend, een schot naast zag zoeven (44’). Ruststand: 2-1, een tussenstand die het verschil op het veld niet meteen weergaf.

Konden de Ratjes het hoge tempo in de 2e helft volhouden? Dat was de vraag. Er stond alvast veel vers bloed klaar want Coulibaly bracht 9 nieuwe jongens tussen de lijnen. Enkel Mukuna en doelman Cooman bleven op het veld. En de nieuwe (jonge) gasten begonnen zeer gedreven aan de 2e helft. Opnieuw een hoog tempo met goede balcirculatie, maar doelkansen leverde het niet op. Racing speelde soeverein en de bezoekers waren niet bij machte om de Ratjes aan het wankelen te brengen. Dan is het net zaak niet te zeker te zijn van je stuk. Even was doelman Cooman iets te zeker bij een controle, maar hij herstelde zelf zijn ‘uitschuiver’ (55’). Op het uur lag Racing balverlies aan de basis voor een schot van ex-Racinger De Cock, maar Cooman lag goed in de hoek (60’). Dit was het sein om terug een versnelling hoger te gaan. Een vlotte aanval bracht Berbic in stelling. Heerlijke plaatsbal buiten bereik van de doelman, maar het leer kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in (63’). De Ratjes vonden elkaar goed. Doelman Ebbe Cooman met de inspeelpas op De Clercq die sterk in balbezit bleef en teruglegde op de bedrijvige Quiepo. Die aarzelde niet en zwiepte in 1 tijd voor doel waar Newman koelbloedig overhoeks binnen knikte. Schitterende aanval en goal voor 3-1 (67’). Binnen de 60 tellen sneden Newman en De Clercq samen door de buitenspelval. Newman ging zelf zijn kans en zag zijn poging nog net buiten het kader deviëren door de voet van de doelman. Een breedtepas naar de meegevolgde De Clercq had altijd een goal opgeleverd (68’). Na 70 minuten debuteerde de jonge Luwon in doel (17 jaar). Hij kon meteen juichen want rechterflank verdediger Quiepo pakte uit met een heerlijke actie en nog heerlijker schot. Een beauty die in de verste hoek verdween. 4-1 (72’). De weerstand was nu helemaal weg bij de bezoekers. Newman en Alvarez lieten zich nog opmerken, zonder succes. Met controlevoetbal en af en toe een versnelling werd het laatste kwart afgehaspeld. De kers op de taart kwam er vlak voor affluiten toen De Clercq van dichtbij een bal in doel lepelde. Slim gedaan (86’) en 5-1. Berbic knalde nog eens in de handen van de doelman maar na 91 minuten zat deze 2e oefengalop er op. Einstand: 5-1.

Vlotte zege voor de Ratjes, die toch heel wat mooie dingen lieten zien, zowel in de eerste als 2e helft. Dat moet vertrouwen geven voor de confrontatie in de beker. Proficiat, want we zagen een mooie progressie.

Volgende match

Zondag 13/08/2023 ontvangen de Ratjes het Henegouwse RFC Houdinois (1e Prov) in de 3e ronde van de Croky Cup. Ze wonnen afgelopen weekend na penalty's van RLC Hornu (AMA-3). Afspraak om 16u00. Supporters op post!

Adres: Chillax Arena, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

Wedstrijdinfo

KRCG 1e helft: Cooman E – Davies – Volckaert – Van Renterghem (K) – Cooman L – Biebuyck – Vankerkhoven – Mukuna – Lokilo – Diallo (41’ Alvarez) – Triest.

KRCG 2e helft: Cooman E (70’ Luwon) – Nfodjo – Van Hoecke – Desmet (K) – De Keulenaere – Quiepo – Mukuna – De Clercq – Newman – Berbic – Alvazez.

Invallers: -

Doelpunten: 1-0 Vankerkhoven (2’); 1-1 KVED (Vandevyvere) (14’) pen; 2-1 Vankerkhoven (25’); 3-1 Newman (67’); 4-1 Quiepo (72’) en 5-1 De Clercq (86’)

Geel: niemand

Rood: niemand