Eindstand K. Racing Club Gent - KFC Merelbeke (09.03.2024)

Clubs

1 - 1
Datum:
09.03.2024
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Jasper Vitse

De Ratjes pakten op de valreep een puntje tegen KFC Merelbeke, dat verzuimde de match te beslissen. Een sterk gehavend Racing begon aan de derby met een 4 op 6 en hoopte de zegereeks van Merelbeke een halt toe te roepen, want ieder puntje telt in de strijd om de degradatiezone te ontlopen. Na een felmatchbegin nam Merelbeke de match in handen en domineerde de Ratjes zonder echt veel doelgevaar te creëren. Halfweg de 1e helft, viel 0-1 op corner letterlijk uit de lucht. Het bleef wachten op kansen voor de Ratjes, die wel scherper aan de 2e helft begonnen en met meer doelgerichte intenties. Doelman Maes moest een paar maal aan de bak, maar de echte kansen bleven voor Merelbeke die doelman Vanden Borre op hun weg vonden en ook het doelkader. Het sierde de Ratjes wel dat ze bleven strijden en dat we vooral de aanvallende kaart trokken met ook nog eens een debuut voor de 17-jarige Hitchinson. En de jonge bende werd beloond voor de inzet toen Diallo een heerlijke assist van de ingevallen Rommens knap voorbij Maes prikte in het slot van de match. De ploeg trok dit puntje over de streep. Een gewonnen punt dat zeker! Want de 0-1 tussenstand was gevleid op het uur, maar wel de verdienste om te blijven geloven! Proficiat!

Verslag

KFC Merelbeke had iets goed te maken in de derby na de 1-4 thuisnederlaag en zat momenteel ook in een fantastische flow (12 op 12 op verplaatsing, 6 op 6 in de 2 laatste duels). De ploeg van De Schryver kon niet rekenen op kapitein Vanden Winckel (ex-Racing) en de onfortuinlijke Falzone. Maes (ex-Racing) was er wel bij en ook de kapitein van dit ervaren team, met heel wat aanvallend talent in de rangen (Binst, Soli, Antwi-Manu, ..). Racing coach Coulibaly moest puzzelen om 15 namen bij elkaar te krijgen en pakte dan ook nog eens uit met 2 ‘surprises’. Lokilo startte op de bank, net als de 17-jarige Hitchinson (debutant). De lijst afwezigen door blessures en schorsingen was indrukwekkend. De centrale as werd gehalveerd met de schorsing van De Keulenaere, Volckaert en Van Hoecke. Cooman was de nieuwe kapitein en startte centraal achterin, geflankeerd door Nfodjo, die tijdig hersteld was van blessure. Wisselspelers waren: Cooman Ebbe, Lokilo, Rommens en Hitchinson. Super aanvallend dus .. op de bank.

Zoals het een derby betaamd schoten beide team gretig uit de startblokken met snel spelen, strijd en eerste dreigingen. Maar al snel namen de bezoekers het heft in handen. Ze toonden zich “matuurder” in het spel en hadden met Soli en Antwi-Manu twee snelle flanken in de rangen die de druk opvoerden op onze gelegenheidsdefensie. De omschakelingen van de bezoekers waren razend gevaarlijk met de aalvlugge Binst. Taty-Tchibinda werd getackled, randje bezoekende zestien, maar de ref liet doorspelen waarna er een scherpe counter volgde waarbij Vanden Borre gepast moest tussenkomen (10’). Het werd snel duidelijk waarom Merelbeke op plek 5 kampeerde. De ploeg domineerde de match en had de Ratjes in hun greep. Bij onze jongens was het vooral verdedigen geblazen. Uitbreken zal er zelden in. Ondanks het overwicht waren de kansen wel schaars voor de bezoekers, die dan ook verrassend op 0-1 klommen op hoekschop. De bal verdween op bizarre wijze aan de 2e paal toch over de achterlijn via De Ruyver (22’). Opnieuw op achterstand dus en beterschap op aanvallend vlak was vooreerst nog niet snel zichtbaar. De Ratjes konden moeilijk een aanval opbouwen en bleven dus altijd in de ‘verdrukking’ spelen. Vanden Borre haalde opgelucht adem toen hij zich op corner op zeldzaam foutje liet betrappen door onder de bal door te gaan, maar de aanvaller was te verrast om de bal te verwerken (29’). Eén minuut later stond Nfodjo pal op een inzet van Binst en blokte het schot van dichtbij (30’). Merelbeke kreeg kansjes, maar de 0-2 zat er niet echt in. En na die voorsprong haalden ze wat de voet van het gaspedaal waardoor de Ratjes stand hielden en vlak voor de rust een eerste maal een doelpoging lieten noteren. Het schot van Taty-Tchibinda miste echter het doelkader van een tot dan toe werkloze Maes (45’). Ruststand: 0-1, weinig op af te dingen.

In de rust verving Coulibaly Lokilo voor Zeulevoet. Na de koffie startte Racing heel fel. Gretiger en scherper in de duels en vooral met goed voetbal. Taty-Tchibinda zette al snel Maes echt een eerste maal aan het werk (52’). De Ratjes kregen meer vertrouwen en toen een heerlijke crosspas van Cooman via Dierickx bij Diallo kwam, sneed die naar binnen en haalde hard uit. Maes moest over de dwarsligger tippen (55’). De match leek los, want aan de overzijde antwoordde Merelbeke met een knappe kopbal van Binst, die door Vanden Borre aan de eerste paal goed verwerkt werd (56’). Op het uur was het weer Diallo die kon dreigen, maar zijn kopslag – op voorzet van Dierickx – werd gepakt door Maes (60’). Coulibaly wisselde Alvarez voor de debuterende Hitchinson (62’). Meteen erna kwamen de Ratjes met de schrik vrij toen een pegel van Soli via de binnenkant terug het veld in kwam. Ook de rebound ging naast (63’). Vanden Borre kon even nadien Binst genoeg hinderen waardoor zijn lob niet de juiste snelheid richting doel kreeg en zo door Nfodjo onderschept kon worden (66’). De Ratjes leefden nog en met die kleine kloof bleef het speelbaar. Coulibaly moet er net zo over gedacht hebben en bracht Rommens voor Berbic (67’). Zou hij opnieuw zijn stempel kunnen drukken als invaller? We hoopten het in ieder geval. Even zat de match in een mindere fase tussen minuut 70 en 80, met veel slordigheden, veel duels en vooral weinig goed voetbal. Voor Merelbeke was dat niet erg want ze leken op die manier de zuinige zege over de streep te trekken. De Ratjes wilden beter doen. Diallo snelde weg na een misser van D’Hoore, maar verslikt zich uiteindelijk in zijn eigen dribbel in de rechthoek (82’). Aan de overzijde week een schot van Merelbeke voldoende af om in hoekschop te verdwijnen (83’). En dan was het moment van Rommens gekomen. Hij versnelde, sneed naar binnen en tikte dan het leer perfect in de loop van Diallo die enig mooi Maes overhoeks te grazen nam! 1-1 in de 85’. Een prachtige gelijkmaker!! Vasthouden nu! Merelbeke zette nu alles op alles om dit puntenverlies te vermijden, maar verder dan 2 ballen rakelings voorlangs kwamen ze niet meer! Het eindsignaal deed deugd voor de Ratjes, die zich zo naar een punt geknokt hebben. Eindstand: 1-1.

Een gevleid punt want Merelbeke had veel meer kansen, balbezit, maar vergat de match dood te maken. Veerkrachtige Ratjes gingen in de 2e helft wel vol hun kans en kregen daar dan ook een beloning voor. Veel kansen kregen we niet, maar we scoorden er wel eentje van! Een puntje tot gevolg, het 2e op rij, maar kan op het einde misschien wel belangrijk blijken. Match per match! Proficiat voor de inzet en veerkracht!

 

Volgende match

Zaterdag 16/03/2024 trekken de Ratjes naar de Farm van Jong Essevee. In de heenronde pakten de Ratjes een verdiende 3-0 thuiszege. Afspraak om 19u00. Supporters op post!

Adres: The Farm, Kastanjelaan 75, 8970 Zulte

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Vanden Borre – Nfodjo – Berbic (67’ Rommens) – Taty-Tchibinda – Ferrera – Dierickx – Alvarez (62’ Hitchinson) – Dormaels – Addo (45’ Lokilo) – Cooman Lars – Diallo.

Invallers: Cooman Ebbe

Doelpunten: 0-1 KFCM (De Ruyver) (22’) en 1-1 Diallo (85’)

Geel: geen

Rood: niemand

Media: