Update samenstelling kern 2023-2024.

15.07.2023

De intense voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen van KRC Gent in Tweede Amateurklasse is momenteel nog steeds in volle ontwikkeling.

Als onderdeel van moederclub KAA Gent dient KRC Gent door een besparingsopdracht opnieuw een budgettair evenwicht te realiseren, samen met een sportieve en organisatorische transitie die grotendeels kadert binnen de ruimere uitbouw en de verdere vormgeving van het Gentse nationale voetbalgebeuren.

Dit had enkele consequenties voor de samenstelling van de A-kern voor het komende seizoen 2023-2024:

  • Als profvoetballer was Zaven Yagan niet langer houdbaar. Hij komt volgend seizoen uit voor KRC Harelbeke.
  • Er werd ook afscheid genomen van vaste waarde Justin Pieters (naar FC Knokke) alsook van Niels Elewaut (naar Hoger Op Kalken).

Sportief manager Eric Ceulemans: ''Dit was niet direct het scenario waarover we beschikten een aantal maanden geleden. Het spreekt voor zich dat het vertrek van sterkhouders als Justin Pieters, Niels Elewaut en Zaven Yagan een sportieve aderlating is. De ambities zullen enigszins moeten worden bijgesteld, maar we maken ons sterk dat we nog altijd een competitieve ploeg zullen hebben. Er verdwijnt een stuk ervaring, maar anderzijds komt er ook Gents talent bij, want vanuit Jong KAA Gent zijn er spelers komende en die kunnen zich manifesteren als young potentials. Al moet iedereen wel realistisch zijn, een nieuwe ploeg bouwen kost ook wat tijd.''

Sportief manager Eric Ceulemans verwacht tegen augustus samen met Arnar Vidarsson (T1 Jong KAA Gent) en Gunther Schepens (CEO Jong KAA Gent) het sportieve huiswerk klaar te hebben.

Ook in de samenstelling van de technische staf van KRC Gent zijn enkele wijzigingen te noteren. 

Sportief manager Eric Ceulemans: ''De kennismaking met de nieuwe T1 Elimane Coulibaly verliep in een positieve sfeer. Er zijn al verschillende gesprekken geweest met de technische staf en je voelt meteen dat er een grote dynamiek hangt om aan de slag te gaan.

Thomas Lataer zal deel uitmaken van de vernieuwde staf als assistent van de T1, Pascal Martens blijft aan boord als keepertrainer.

Kristof Van Nieuwenhuyse die zijn strepen verdiende bij o.a. Zulte-Waregem en Sporting Lokeren, vervoegt de rangen van KRC Gent als physical coach, terwijl Mark Liefferinckx de taak van video-analist opneemt.

Racing Gent is gestart met een nieuw duurzaam clubverhaal te schrijven dat weliswaar parallel loopt met de behoefte en de doelstelling waar het Gentse voetbal naar streeft, namelijk opgeleide talenten in Gentse clubs houden voor Gents nationaal voetbal.