Eindstand K. Racing Club Gent - KSV Cercle Brugge / U21 (16.09.2023)

Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Lauren Cools

De Ratjes bleven puntenloos achter in hun 2 thuismatch en dat vermijdbaar. De eerste helft had weinig om het lijf, zeer gesloten en vooral kansarm door zenuwachtig acterende ploegen. Na de pauze waren de Ratjes de betere ploeg en dat leverde kansen om maar doelman Langenblick hield Triest van de verdiende voorsprong. Aan de overzijde sprong Jong Cercle heel efficient om met een doelkans, hun eerste van de match ging meteen binnen diep in de 2e helft. De reactie van de Ratjes kwam snel en Triest buffelde de gelijkmaker en de honger naar een 3-punter binnen, maar de Ratjes kregen een koude douche. Tot 2x in het slot want eerst prikte Faal zijn 2e voorbij Londot, waarna Racinger Biebuyck een niet-te-missen kan tegen de paal prikte. Jammer want hier hadden we altijd een puntje moeten krijgen of zelfs meer. Voetbal kan hard zijn en zo bleven onze jongens na 4 speeldagen met slechts 3 puntjes achter terwijl het er gerust wat meer hadden kunnen zijn. Efficiëntie is een kunst en daar blonk Jong Cercle gisteren in uit.

Verslag

Jong Cercle telde net als de Ratjes 3 punten uit 3 duels. Een zege zou hen mee loodsen in de linker kolom. Voor Jong Cercle was het het 2e jaar in 2e Amateur, een jaar van bevestigen en vooral enkele nieuwe jongens inpassen, net als een nieuwe coach. Dat laatste devies is ook van toepassing voor de Ratjes, die opnieuw een nieuwe naam op het wedstrijdblad toverden: Taty-Tchibinda Ceti (18 jaar). Alvarez was hersteld en keerde terug in de basis, terwijl Vankerkhoven dan weer in de ziekenboeg verzeild geraakt was. Diallo mocht ook voor het eerst starten na zijn blessure. Wisselspelers waren: Wyngaert, Leemans, Biebuyck en De Keulenaere.

De grasmat kreeg voor aanvang een mals regentje te verwerken waardoor het er perfect bij lag om te spelen, maar het wedstrijdbegin was allerminst fraai. Heel zenuwachtig langs beide kanten met als gevolg pingpong voetbal waarbij voortdurend en te snel balverlies geleden werd of de aanval spaak liep. Er viel dus ook geen doelgevaar te noteren tot de 21e minuut. Dierickx kon na een goeie aanval inspelen op Triest, die op de penaltystip na een goeie controle in de draai op doel trapte, maar het leer niet vol genoeg raakte, waardoor doelman Langenbick redding kon brengen (21’). Wie op beterschap hoopte, kwam bedrogen uit want de match raakte niet op dreef. Pas in het 3e kwartier kwamen de Ratjes wat opzetten. Dierickx met een gemeten bal in de loop van Diallo op rechts. Die kan Triest aanspelen, maar verkiest zelf door te gaan en na zijn kap onze topschutter te zoeken, maar de pas was iets tussen voorzet en schot .. en dus weg kans (32’). We bleven proberen. Nadat een poging van Amoah afgeweerd werd, pikte Cooman op en vond Dierickx wiens voorzet door een hoog opverende Alvarez over gekopt werd, maar of foutieve wijze (duw in de rug van de verdediger) (35’). Op slag van rust volgde nog de beste kans voor de Ratjes. Alvarez werd op links in de ruimte gezonden. Zijn schot was hard maar pal in de armen van Langenbick, die zich eigenlijk niet moest inspannen. In de slotminuut dwongen de bleke, letterlijk en figuurlijk, bezoekers een hoekschop af maar die werd ruim naast gezet. Ruststand: 0-0, logisch na een slappe kansarme gesloten 1e helft met enkele schuchtere pogingen van de Ratjes.

De tweede helft ga al snel beterschap. Een veel gretiger Racing kwam uit de kleedkamer. Jong Cercle loerde op de omschakeling maar een verstevigde defensie van de Ratjes kon alles afblokken. In minuut 48 versnelde het spel van de Ratjes. Het leverde een paar corners op. Op een kopslag van Triest leek de thuisaanhang te kunnen juichen maar Langenbick pakte uit met een knappe redding (49’). Zwak uitverdedigen leek meteen afgestraft te kunnen worden door de Ratjes, maar de voorzet van Cooman naar Triest werd geneutraliseerd door een ver uitgekomen doelman. Broodnodige interventie voor een klaarstaande Triest (49’). De Ratjes waren nu baas en achtten de moment rijp voor een treffer. Amoah met de steal waarbij Cooman een zee van ruimte had centraal voor doel, maar in plaats van zelf zijn kans te gaan, zocht bij Triest .. die daar niet op gerekend had (56’). Weg kans! Opletten geblazen dus want aan de overzijde ontsnapte Gega randje buitenspel op links, maar met een beenveeg wist Londot erger te voorkomen (58’). De Racing druk bleef aanhouden al leverde het weinig 100% doelkansen op. Triest knikte een voorzet van Davies over (63’) en ook van gestuntel achterin bij Jong Cercle kon niet geprofiteerd worden door Diallo (64’). Met kansen morsen is gevaarlijk .. en zo bleek. In minuut 69 was er een versnelling van de bezoekers waarbij een voorzet door Faal aan de eerste paal voorbij Londot in doel gedevieerd werd (69’). Over efficiëntie gesproken. 2e kans in de wedstrijd en bam. De Ratjes lieten de kopjes niet hangen en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een zoektocht die gelukkig niet lang duurde. Enkele pogingen werden nog afgeweerd, maar toen een corner van Cooman heerlijk in het pak kwam buffelde Triest die onhoudbaar voorbij Langenbick. Zalige treffer .. 1-1 (75’) en terug hoop en kans op meer dan een puntendeling. Coulibaly dropte nieuw bloed in de ploeg met Biebuyck, voor een moegestreden Diallo (76’). Het slotoffensief kwam moeilijk op gang doordat het spel te vaak stillag. En zo snel de gelijkmaker viel, zo snel kwam een nieuwe achterstand toen een misverstand bij de Ratjes en wat ongelukkige baltoetsen diezelfde Faal alleen voor Londot bracht .. en dat liet de aanvaller niet liggen. 1-2 in de 80’. Een koude douche voor de Ratjes, die opnieuw weerbaarheid moesten tonen. Ook hier randje buitenspel maar on-site. De Keulenaere kwam in de ploeg voor Alvarez in de hoop nog een punt uit de brand te slepen, maar we dropten geen extra aanvaller in de punt. Het waren gewoon pionnen voor pionnen. Nu moest toch alles of niet gespeeld worden. Het offensief was wat ongeordend, maar er was druk en dreiging. Ballen werden in de box gedropt, maar ze moeten goed vallen. En dat gebeurde niet in de reguliere tijd. Ook mede door enkele wissels en ‘blessures’ op het einde. In de blessuretijd werd nog alles op alles gezet. Zelfs met een gretige Londot die naar voor wou. En de bal viel goed in het pak. Triest (?) kon op doel deviëren waarbij Langenbick een parade in huis had maar de rebound kwam bij de vrijstaande Biebuyck aan de 1e paal die maar in het lege doel te tikken had, maar ongelukkig de bal op de paal zette. Iedereen greep zich naar het hoofd bij het Racing minnende publiek, de bezoekers konden weer ademen en kropen zo door het oog van de naald. Eindstand: 1-2.

Voor de 2e week op rij kan je je niet van de gedachte ontdoen dat onnodig puntenverlies geleden werd. Deze week was het een gesloten match die de Ratjes wel in handen hadden. Een efficiënt Jong Cercle sloeg genadeloos toe in de 2e helft. 2 doelpunten uit 3 kansen is niet slecht. Terwijl de Ratjes er toch een handvol bij elkaar voetbalden, los van het doelpunt en de bal op de paal. Kleine details die beslissen over een goed gevoel of kl*te gevoel. Hard blijven werken jongens. De beloning zal volgen. Blijf er in geloven!