Update oefenprogramma A-kern

07.08.2019

Wegens de vroegtijdige uitschakeling in de Croky Cup moesten de Ratjes op zoek naar een reeks oefenduels. Al snel vonden we een eerste tegenstander, de Nederlandse derdedivisionist HSV Hoek, de ex-ploeg van onze coach Jannes Tant. Een sterke tegenstander .. maar groot was onze verbazring toen we maandagavond vernamen dat het duel geannuleerd diende te worden wegens het ontslag van hoofdcoach Hugo Vanden Heede. De West-Vlaming was pas sinds vorig seizoen aan de slag bij de Zeelanders en loodste hen opnieuw naar de eindronde. Toch bleken de violen niet allemaal gelijkgestemd te staan voor dit seizoen, waardoor de coach reeds vroeg de handdoek gooide. 

KRC Harelbeke ...

Racing moest dus op zoek naar een nieuwe sparringspartner en vond die bij de West-Vlaamse Ratten van KRC Harelbeke. De reeksgenoot komen we pas begin december in de competitie tegen, dus veel zand hoeven we nog niet in elkaar ogen te gooien. De West-Vlamingen moesten afgelopen weekend na een penalty-epiloog het onderspit delven tegen UCE Li├Ęge (de ploeg die we vorig seizoen in de 3e bekerronde thuis klopten met 2-0). 

De match gaat door op zaterdag in het PGB-stadion om 18u. Een voorbeschouwing volgt later deze week.

KVC Jong Lede ..

Naast KRC Harelbeke raakte nog een nieuw oefenduel bekend. Op zondag 18 augustus spelen de Ratjes om 15u thuis tegen 3e Amateurclub KVC Jong Lede, de ploeg van o.a. ex-Racingers Richard Mendoza en Nicolas Van Peteghem

Noteer beide afspraken alvast in de agenda's.