Racing roerde zich nog op de transfermarkt .. 3 nieuwkomers

31.08.2018

Op 18 augustus tekende de 24-jarige Oleksandr 'Sascha' Beshliaha een verbintenis met onze club. De rechterflankverdediger was de vorige 3 seizoenen actief bij het Nederlandse HSV Hoek onder Jannes Tant. De geboren Oekraiëner werkte af 2 oefenmatchen af met onze club.  

In extremis haalde KRC Gent, net voor het verstrijken van de transferdeadline, nog 2 aanvallende versterkingen binnen, tevens jongens die reeds in de jeugd het shirt van Racing droegen. De 23-jarige Gyamfi Kyemereh komt over van de Engelse 3e klasser Oldham Athletic en de 25-jarige Ufuk Uçak. Laten we deze 3 nieuwkomers een voorstellen ..

Oleksandr 'Sascha' Beshliaha, een aanvallend ingestelde imposante flankverdediger ..

Oleksandr 'Sascha' Beshliaha (17/02/1994) is een 24-jarige verdediger die overkomt van de Nederlandse hoofdklasser HSV Hoek. Sascha, geboren in Oekraïne, begon op 8-jarige leeftijd te voetballen bij Chernovtci. Zijn jeugdopleiding kreeg hij bij 1e klasser club FC Bukovyna. In 2010 verhuisde Sascha met familie naar België. Meteen klopte hij aan bij KV Oostende en doorliep daar verder alle jeugdreeksen tot aan de Beloften. In 2015 vertrok Sascha naar Nederland, waar hij bij HSV Hoek aan de slag ging. Daar bleef hij tot nu spelen en ontmoette hij ook onze huidige trainer Jannes Tant. Sasch is van nature rechtsvoetig, maar kan ook perfect linksvoetig spelen. Hij kan uit de voeten zowel op de flank als centraal.

Gyamfi Kyeremeh, Ghanese flair gekoppeld aan Belgische opleiding

Gyamfi Kyeremeh (09/03/1995) is een 23-jarige vaardige linksvoetige flankaanvaller met Ghanese roots. Kyeremeh kwam via de jeugdwerking van de Ratjes later bij Lokeren, Zulte-Waregem en Waasland-Beveren terecht. Bij deze laatste club stootte Gyamfi door tot de A-ploeg. Hij debuteerde in augustus 2014 tegen Lierse SK. Al snel koos Gyamfi voor een buitenlands avontuur bij de Duitse 2e klasser Eintracht Braunschweig, een succesvolle passage die hem een kans over het kanaal bezorgde bij de Engelse 3e klasser Oldham Athletic.

Ufuk Uçak, stijlvolle aanvallend ingestelde middenvelder

Ufuk Uçak (03/05/1993) is een 25-jarige aanvallende middenvelder van Turkse origine, die ook als hangende spits uitgespeeld kan worden. Uçak speelde in de jeugd nog voor de Ratjes, vooraleer hij doorbrak bij KSV Roeselare. Na enkele omzwervingen in de lagere reeksen in België trok Uçak naar zijn geboorteland waar hij bij Eskişer Kurtuluşspor voetbalde tot deze zomer. De rechtsvoetige stijlvolle middenvelder is terug in Gent en hoopt zijn Belgische carrière terug nieuw leven in te blazen.

Welkom Sascha, Gyamfi en Ufuk! We wensen jullie alle succes toe en hopen dat administratie snel opgelost raakt waardoor jullie spoedig inzetbaar zijn. Voor Beshliaha staat het licht al op groen. Voor de laatste 2 aanwinsten zal de Turkse en Engelse Bond zijn zegen moeten geven. Hopelijk snel ...