KSK Halle

KSK Halle
Stamnummer:
00087
Clubkleuren:
Geel – blauw – blauw
Adres:
Lamme Guiche - Ninoofsesteenweg z/n - 1500 Halle
Website:
http://www.ksk-halle.be
Facebookpagina:
@KSK-halle
Twitter page:
/

KSK Halle (stamnummer 00087) heeft geel en blauw als kleuren en speelde in zijn bestaan enkele decennia in de nationale reeksen.

Na de Eerste Wereldoorlog sloot de club zich als Union Halloise aan bij de Belgische Voetbalbond. De club ging van start in de regionale reeksen. Union Halloise was een liberale club. Een tijd later sloot in de stad ook het katholieke Cercle Sportif Hallois zich aan bij de voetbalbond.

In 1937 bereikte men voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd de Derde Klasse. Het seizoen erop kreeg Union in zijn reeks het gezelschap van stadsgenoot en rivaal Cercle Sportif Hallois, dat er zelfs kampioen werd. Union bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog en de jaren er na in Derde Klasse spelen. In 1950 en 1952 eindigde de ploeg zelfs als tweede in zijn reeks. In 1953 strandde Union Halloise op de laatste plaats en zakte zo naar Vierde Klasse, sinds voorgaand seizoen de laagste nationale reeks. Twee jaar later eindigde men daar echter als voorlaatste, en zo degradeerde Halle ook uit Vierde Klasse terug naar het provinciaal voetbal.

In 1973 ging Union Halloise samen met stadsgenoot en rivaal RCS Hallois, dat sinds 1962 eveneens uit de nationale reeksen was verdwenen. De fusieclub werd KSK Halle, dat met stamnummer 87 van Union verder speelde. In 1975 bereikte men alweer de nationale Vierde Klasse. KSK Halle bleef er vijf seizoenen met wisselend succes spelen, maar zakte in 1980 opnieuw naar de provinciale reeksen.

In 1987 promoveerde KSK Halle nogmaals naar Vierde Klasse, maar het verblijf duurde maar twee jaar en Halle zakte opnieuw. De club bleef meer dan twee decennia in de provinciale reeksen spelen, tot men in 2012 de eindronde van 1e Provinciale won en weer naar Vierde Klasse promoveerde. Men kon zich het eerst seizoen handhaven in de middenmoot, maar het volgende seizoen strandde men op een laatste plaats. Weer zakte de club na twee seizoenen terug naar 1e Provinciale. Maar SK won meteen de eindronde en kon opnieuw van start in Bevordering. Seizoen 2015-2016 werd afgesloten  op een 7e plek en die resulteerde in een ticket voor eindronde, die uiteindelijk een succesverhaal werd voor geel-blauw.

Bij 'den SK' is Alan Haydock (ex-RWDM, ex-La Loivière, ex-Tubeke, etc) de hoofdcoach sinds 2014. Hij loodste de club uit 1e provinciale naar de 2e Amateur klasse. Dit seizeon beschikt de Brusselaar over een zeer jonge groep en probeert hen mooi voetbal te laten brengen.