FC Gullegem

FC Gullegem
Stamnummer:
09512
Clubkleuren:
Wit – wit – wit
Adres:
Poezelhoek stadion - Poezelhoek 12 - 8560 Gullegem
Website:
http://www.fcgullegem.be
Facebookpagina:
@FCGullegem
Twitter page:
@FCGullegem9512

FC Gullegem (stamnummer 9512) (website) werd opgericht in juli 2008 nadat Gullegem zich terugtrok uit de fusieclub KSK Wevelgem City. De club werd opgericht zes jaar na het verdwijnen van SK Gullegem, dat in 2002 was opgegaan in fusieclub Wevelgem City. Volgens de reglementen van de voetbalbond kan een vroegere clubnaam pas na tien jaar opnieuw gebruikt worden, dus was het na deze zes jaar nog niet mogelijk de oude vertrouwde naam aan te nemen.

De club ging in de competitie van start in het seizoen '08-'09 op het laagste niveau in West-Vlaanderen, Vierde Provinciale, en werd er meteen kampioen. Daarnaast haalde de ploeg de kwartfinales in de beker van West-Vlaanderen, waarin ze werd uitgeschakeld door Sassport Boezinge na het nemen van strafschoppen.

De club bleef de volgende jaren succesvol, en werd in '09-'10 ook in Derde Provinciale meteen kampioen, en herhaalde dit in '10-'11 ook in Tweede Provinciale. De club promoveerde zo voor de derde keer op rij en trad vanaf 2011 aan in 1e Provinciale. Het eerste seizoen in die klasse eindige men als vierde en mocht de eindronde spelen. Hierin verloor men tweemaal van KSK Oostnieuwkerke. In '12-'13 werd de club drie speeldagen voor het einde van de competitie kampioen na een 6-1-overwinning tegen Club Roeselare, de vierde titel in vijf jaar. Vijf jaar na haar oprichting promoveerde de club zo voor het eerst in haar bestaan al naar de nationale reeksen, amper 11 jaar na het verdwijnen van voorganger SK Gullegem. Ook in nationale gaat Gullegem door op hun elan, in '13'-14 behaalde het opnieuw de titel. De club zit dus volop in de winningmood want wie kan 5 titels in 6 seizoenen voorleggen. In hun debuut in 3e klasse behaalde FC Gullegem een mooie 12e plek met 43 punten.  Afgelopen seizoen bevestigden ze met een 11e plek en 45 punten.

De architect van dit succesteam is Dirk Azou. Gullegem kende heel wat spelersverloop in het tussenseizoen. Niet minder dan 14 nieuwkomers streken neer in Gullegem, maar toch bleven er ook wat namen hangen (Degrendel, Pierre, Seignez, Dejonghe, Flederick, Stael, ..). Onder de nieuwkomers zitten heel wat jongens uit de regio: Sys (Torhout), Vanlandschoot (Torhout), Coppin (Coxyde), Vancraeyveld (Menen), Vanhaecke (SW Harelbeke), Ndongola (WS Brussel), De Buck (Woluwe-Zaventem), ..

Bij FC Gullegem is Dirk Azou al een hele tijd de oefenmeester. Hij heeft lang kunnen kneden aan de goede ploeg. Ze verrasten afgelopen 2 seizoen telkens in de competitie (in positieve zin). Ook deze jaargang lijken ze over een aardige selectie te beschikken met o.a. Coppin, Pierre, Flederick, Seignez, ..